sol privado logo

Golf in Murcia

570_1463297184.113.jpg-2

La Manga Club is één van de mooiste golfresorts van Europa. Hotel Príncipe Felipe wordt omringd door maar liefst 3(!) 18-holes golfbanen. Vele grote toernooien hebben hier plaatsgevonden. Het is zeer goed bereikbaar. Het resort ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de luchthaven van San Javier en op ongeveer anderhalf uur van de luchthaven van Alicante.

De drie golfbanen van La Manga Club zijn zeer afwisselend en uitdagend. De North Course is ontworpen door Robert Dean Putman in 1971. Hier vindt u veel palmbomen, meren en ravijnen. De North Course is geschikt voor golfers van alle niveaus. De South Course wordt beschouwd als één van de beste banen van Spanje. Deze baan kent dezelfde ontwerper, maar hij werd in 2005 heraangelegd door niemand minder dan Arnold Palmer. De West Course is ontworpen door Dave Thomas, ook geen onbekende. De West Course is gelegen in een unieke omgeving: in een dicht dennenbos aan de voet van het natuurpark Calblanque.

pexels-cottonbro-6256848-scaled-1

MAR MENOR GOLF

De eerste negen holes zijn ontworpen door Dave Thomas, par 37, 3275 meter; ze vereisen goede slagen om de bal in de straten te plaatsen en de greens worden beschermd door bunkers en meertjes. De laatste negen holes zijn ontworpen door Nicklaus Design, par 35, 2878 meter met brede straten; in de laatste 9 vindt u een grote diversiteit aan ontwerpen. Een speciale vermelding verdient de “amen corner”, een spectaculair meer rond de holes 13, 14 en 15, gemaakt om de grootste hindernis van het water te overwinnen. De rest van de holes worden strategisch beschermd door bunkers. Als u besluit te spelen op dit terrein, ontworpen door twee van de beste golfontwerpers, zult u genieten van twee verschillende ervaringen op dezelfde golfbaan.

pexels-kindel-media-6572966-scaled-1

SIGNATURE BY JACK NICKLAUS

De Alhama Signature Golf course op het Condado de Alhama Golf Resort is een echte Nicklaus baan. Een lange golfbaan met brede fairways en veel door bunkerpartijen verdedigde greens. Een groot aantal meren (vijf in totaal) zorgen ervoor dat vaak waterhindernissen in het spel verwerkt zijn.

pexels-kindel-media-6573665-scaled-1

LA TORRE GOLF

La Torre is gelegen in een landschap van meer dan vijf hectare met zorgvuldig gebeeldhouwde bunkers die helpen om de holes te scheiden, en een zeer dramatische omgeving te creëren. Drie grote meren komen in het spel op zes holes, en de golfbaan wordt aangevuld met weelderige landschapsarchitectuur, verdere verbetering van zowel de golfervaring als de uitgebreide uitzichten van de omliggende ontwikkeling.

Ontworpen door Nicklaus Design, de La Torre Best Golf course biedt 18 holes, par 68 en vier afslag tees van elke hole. Voorlopige afstand: (wit) 5.403 meter; (geel) 4.981 meter; (blauw) 4.507 meter; (rood) 3.884 meter.

De baan heeft meer dan vijf hectare aan uitgewerkte bunkers die de holes van elkaar scheiden en strategische punten creëren, waardoor elk schot een toegevoegde waarde krijgt. Bovendien geeft het dikke gras rond de bunkers de golfer de indruk tegen een windvlaag in te slaan. Er zullen drie meren zijn om een uitbundig landschap te completeren.

pexels-kampus-production-6542381-scaled-1

LA MANGA CLUB

La Manga Club has always been a synoymous for golf. The prestigious North, South and West courses along with the Pitch & Putt offer different styles to challenge golfers of all levels. These 18-hole courses have been carefully designed by Arnold Palmer, Robert Putman, Dave Thomas and Seve Ballesteros, respectively. The magnificent golf facilities also include a Golf Practice Centre, which is considered the best of its kind in Europe and our Golf Training Centre, directed by the legendary Thomas Johansson and his team. La Manga Club lives and breathes sports, it has been our core business since the very first day, and we both support and identify with the values it represents.