sol privado logo

Leuke uitstapjes in Murcia

Murcia centrum

Murcia, de hoofdstad, ligt aan de oevers van de rivier ten oosten van de regio. De indrukwekkende gotische kathedraal Santa María in barokstijl en Plaza del Cardenal Belluga zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. Klim naar de top van de klokkentoren waar u een panoramisch uitzicht over de stad heeft of neem plaats in een van de vele cafés buiten en geniet van de boeiende mix van oude en nieuwe architectuur. Aan de ene kant van de Plaza vindt u het controversiële Moneo-gebouw waarin het stadhuis is gevestigd en het prachtige, roze Bisschoppelijk Paleis uit de jaren 1750.

Depositphotos_32670049_l-2015

Cartagena

Geen bezoek aan Murcia is compleet zonder Cartagena te verkennen, een prachtige havenstad waar elke bocht een verhaal vertelt over haar rijke geschiedenis. Dankzij de strategische ligging aan de Costa Calida is Cartagena bewoond geweest door verschillende culturen, zoals de Arabieren en de Romeinen, die allemaal hun eigen stempel hebben gedrukt op het culturele erfgoed van de stad.

De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het oude Romeinse theater dat dateert van tussen de 5e en de 1e eeuw voor Christus. Pas in 1988 werden de eerste overblijfselen van het theater herontdekt tijdens de afbraak van een ander oud gebouw. Vandaag kunt u niet alleen het Romeinse theater zelf bezoeken, maar ook een groot museum dat u meeneemt op een spannende reis door de tijd.

Bateria-de-Castillitos

Bateria de Castillitos

Deze Disney-achtige batterijstellingen, die tussen 1926 en 1933 werden gebouwd om de baai van Cartagena te verdedigen, bieden een adembenemend uitzicht en de sensatie om de geschutsbunkers, verschillende torens en de enorme kanonnen van dichtbij te verkennen. De kanonnen, die door de Britten werden gebouwd, waren de beste in hun soort in die tijd en werden zo geplaatst dat ze vanaf zeeniveau niet te zien waren. Hoewel bewezen is dat ze een projectiel meer dan 35 mijl ver konden afvuren, werden ze slechts één keer afgevuurd tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Laat u niet afschrikken door de kronkelige, smalle weg om deze interessante plek te kunnen bereiken. Pak een picknicktas in en geniet van een lunch met 1  van de beste uitzichten in de regio.

Las-Salinas-Natural-Reserve-Marina-Murcia-2

San Pedro del Pinatar Natuur reservaat

Het belangrijkste natuurreservaat in de regio is de thuishaven van flamingo’s en andere trekvogels, zoals albatrossen, reigers en zeemeeuwen. Een must voor vogelliefhebbers! Het gedeelte van het park dat open is voor het publiek bestaat uit zoutpannen, rietvelden en dennenbossen en niet te vergeten de hoge zandduinen bij het strand van Torre Derribada. U kunt kiezen voor een rustige wandeling of u kunt op de fiets stappen. Er zijn fietsen te huur in Lo Pagán en bij de modderbaden van Baños de Lodo.

Aan de rand van het natuurreservaat ligt een chique jachthaven, Puerto Marina de las Salinas. Hier kunt u duiken, een jetski of jacht huren of gewoon lekker gaan zitten en genieten van een maaltijd in een van de vele restaurants.

Murcia-Lorca-Castle-Fortress-Things-To-Do

Kasteel van Lorca

Het kasteel van Lorca of het Fortaleza del Sol (het fort van de zon) is de belangrijkste attractie van Lorca, ook wel bekend als de “barokke stad”. Strategisch gelegen tussen twee christelijke koninkrijken en het Moorse koninkrijk Granada, heeft het kasteel in de loop der jaren heel wat te verduren gehad. Tegenwoordig herbergt het kasteel een museum waar je via een reeks multisensoriële tentoonstellingen meer te weten kunt komen over het turbulente verleden. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

In 1931 werd het Kasteel van Lorca uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument, dus nadat het tijdens de aardbeving van 2011 werd beschadigd, was de reparatie ervan een topprioriteit. Met een lengte van 640 meter en een breedte van 120 meter is het een van de grootste en indrukwekkendste kastelen in Spanje en een must op elke route door Murcia.

Murcia-Things-To-Do-Mazarron-Mines

Mazarrón mijnen

Al sinds de Romeinse tijd wordt er in de omgeving van Mazarrón op grote schaal ijzer, lood, zilver, koper en aluin gewonnen. De rijke afzettingen in het gebied werden gevormd door de uitbarsting van twee vulkanen. De mijnbouw in Mazarrón bereikte zijn hoogtepunt in de jaren 1840 en ging door tot de jaren 1950 toen de meeste mijnen werden verlaten. De vele jaren van succesvolle mijnbouw waren de reden voor de explosie van rijkdom in Cartagena en andere steden in de buurt.

Vandaag straalt het landschap rond de mijnen met een veelheid aan kleuren, te wijten aan de zwavel van de ontgonnen mineralen en het afval dat werd achtergelaten. En het zijn deze kleuren tegen de achtergrond van de oude ruïnes die deze plek zo cool maken, vooral als je een fervent fotograaf bent.